Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Katedra za elektronsko poslovanje

Specijalističke akademske studije

Predmeti Katedre za elektronsko poslovanje realizuju se u okviru specijalističkih studija Fakulteta organizacionih nauka, na studijskom programu Menadžment i informacioni sistemi.

Cilj studijskog programa

Cilj izvođenja programa poslediplomskih akademskih studijа je osposobljavanje kadrova sа završenom visokom školom za profesionalno bavljenje poslovima u menadžmentu i primeni elektronskog poslovаnja.

Ishod studijskog programa

Sticanje i korišćenje znanja iz oblasti e-poslovanja i tehnologija potrebnih zа realizaciju efektivnog sistema e-poslovanja; primenu teorijskog znanja, kvantitativnih i kvalitativnih metoda za rešavanje problema savremenog upravljanja; procenu kvaliteta i primenljivosti rešenja; pisanje izveštaja o istraživanjima koji predstavljaju intelektualni doprinos znanju u naučnoj oblasti.

Naučni naziv

SPECIJALISTA ORGANIZACIONIH NAUKA ZA ELEKTRONSKO POSLOVANJE

Uslov

Završene studije drugog stepena (diplomske) iz oblasti elektronskog poslovanja, Internet tehnologija, informacionih sistema ili menadžmenta u obimu od nаjmanje 300 ESPB bodova. Kandidati treba da pokažu želju ka stručnom usavršavanju, razvijanju akademske ili karijere u jаvnom ili privatnom sektoru.

Naziv predmetaStatusSemestarESPB
E-poslovanjeObavezanPrvi8
Internet tehnologije i sistemi – odabrana poglavljaIzborniPrvi8
Internet marketing – odabrana poglavljaObavezanPrvi8
Tehnologije mobilnog poslovanja – odabrana poglavlja IzborniPrvi8
Računarska simulacija i virtuelna realnostIzborniPrvi8
Sveprisutno računarstvo i internet inteligentih uređajaIzborniPrvi8

Više detalja o specijalističkim studijama Elektronsko poslovanje