Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Katedra za elektronsko poslovanje

HandOn 2023 – Vaš prvi pametni ugovor: Uvod u Blockchain koristeći PyTeal & Beaker

Pozivamo vas na drugu u nizu radionica HandsOn serijala! Ove nedelje ćemo obraditi temu ” Vaš prvi pametni ugovor: Uvod u Blockchain koristeći PyTeal & Beaker”. Ukoliko vas je oduvek zanimala tema blockchain-a, ali niste znali odakle da krenete, ova radionica može biti dobar početni stepenik za sticanje osnovnih znanja koja vam pruža mogućnost za dalje samostalno napredovanje.

Radionica se održava u sredu 15.11.2023. kabinetu 212 u dva termina: od 17h i od 18h.

Radionica će obuhvatiti osnove PyTeal programskog jezika koji se koristi za definisanje pametnih ugovora na Algorand mreži, kao i Beaker-a, razvojnog okruženja koje omogućava komunikaciju sa takvom mrežom, olakšavajući testiranje i implementaciju PyTeal pametnih ugovora. Kroz praktične vežbe ćete se osposobiti da stvorite i testirate pametne ugovore, proširite svoje razumevanje Algorand ekosistema i steknete vredno iskustvo u razvoju na blockchain-u.

Predavač: Ilija Trifunović, student saradnik Katedre za elektronsko poslovanje. Ilija je student 4. godine informacionih sistema i tehnologija i bavi se izradom web-aplikacija u tehnologijama poput React, Next.js i Node.js. Alumni je član studentskih organizacija Fonis i Estiem u kojima je imao priliku i da bude koordinator IT tima i dodatno testira i prenese svoje znanje, ali i da napreduje.

Prijava za radionicu je na sledećem linku.

Check Also

Najava prezentacije Udruženja ISACA Beograd na Fakultetu organizacionih nauka

Pozivamo vas sa zadovoljstvom na prezentaciju Udruženja ISACA Beograd koja će se održati 4. decembra …