Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Katedra za elektronsko poslovanje

Održana je treća međunarodna konferencija E-business technologies

Na Fakultetu organizacionih nauka u četvrtak, 15. juna 2023. godine, svečano je otvorena treća međunarodna konferencija E-business tehnologies – EBT u organizaciji Katedre za elektronsko poslovanje.

Primarni cilj konferencije jeste da na jednom mestu okupi vodeće profesore, naučnike, istraživače i stručnjake iz prakse, najuspešnije IT kompanije i studente da bi se predstavile ideje i primeri iz prakse u oblasti digitalnog poslovanja.

Na samoj ceremoniji otvaranja obratili su se, ispred Programskog odbora, prof. dr Zorica Bogdanović, ispred Fakulteta organizacionih nauka prodekan za nastavu prof. dr Dušan Savić i prof. dr Mladen Koprivica.

Keynote predavanja su održali prof. dr Vladimir Brusić, redovni profesor na Notingem univerzitetu u Kini, na temu Smart Health Home, prof. dr Aleksandar Kavčić, redovni profesor Karnegi Melon univerziteta i osnivač fondacije Alek Kavičić, na temu The State of the Serbian Public Education System i Scott Spiegel, osnivač i direktor Bitbazel zajednice u SAD, na temu From Fringe to Mainstream: the Evolution of Blockchain Adoption.

Nakon svečanog otvaranja i keynote predavanja usledio je koktel u FON-ovoj novoj zgradi.

U popodnevnim časovima održane su paralelne sesije sa temama Digital business ecosystems i Blockchain.

Drugog dana konferencije, u petak 16. juna, održane su sesije Digital project based learning, Digital marketing and social media, Big data and artificial intelligence, Smart environments, Smart healthcare i VR, AR and computer simulation.

Poslednji dan konferencije, održan u subotu 17. juna, započet je predstavljanjem studentskih rešenja na temu Digital project based learning, zatim studentskim prezentacijama na temu Blockchain showcase.

Na konferenciji je izloženo 45 radova iz Srbije, Rusije, Kanade, Hrvatske, Litvanije, Moroka, Španije, Pakistana, Portugala, SAD-a, Grčke, Indije, Slovačke, Turske i Bosne i Hercegovine.

Check Also

Prezentacija: ChatGPT: Potencijal, ograničenja i rizici, prof. dr Dragan Vukmirović

Poštovane koleginice i kolege, Pozivamo Vas na prezentaciju “ChatGPT: Potencijal, ograničenja i rizici“, prof. dr …