Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Katedra za elektronsko poslovanje

Gostujuće predavanje: Effectively Communicating Software Architectures – dr Milan Milanović

U sredu, 31. januara 2024. godine, u 18.15 časova, u sali 11, na Fakultetu organizacionih nauka održaće se predavanje na temu “Effectively Communicating Software Architectures”. Predavač je dr Milan Milanović, CTO u kompaniji 3MD i doktor nauka iz oblasti računarstva. Predavanje je namenjeno studentima master studija Elektronsko poslovanje, koji slušaju predmet Napredne cloud infrastrukture i servisi.

Predavanje će se baviti izazovima i tehnikama za efikasno prenošenje i razumevanje arhitekture softverskih sistema, korišćenjem vizuelnih pomagala, dijagrama i modela, kao i jasnim i preciznim jezikom. Predavač će predstaviti C4 model, koji je revolucionarni pristup za dijagramiranje softverske arhitekture, zasnovan na hijerarhijskim apstrakcijama i dijagramima. Takođe, predavač će dati pregled nekih popularnih obrazaca softverske arhitekture, kao i primera referentnih arhitektura za različite slučajeve upotrebe.

Predavanje je zasnovano na iskustvu i znanju predavača, koji ima više od 20 godina rada u industriji i snažnu naučnu pozadinu. Predavač je autor više naučnih radova i knjiga iz oblasti cloud computing-a, big data, veštačke inteligencije i softverskog inženjerstva.

Datum i vreme: 31.1.2024. 18.15h

Mesto: Sala 11, Fakultet organizacionih nauka, Beograd

Check Also

KupujemProdajem: Biznis model i arhitektura android mobilne aplikacije

Datum i vreme: 14.05.2024. u 14:15 Mesto: sala 21, Fakultet organizacionih nauka KupujemProdajem je najpoznatija …