Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Katedra za elektronsko poslovanje

HandOn 2023 – Vaš prvi pametni ugovor: Uvod u Blockchain koristeći PyTeal & Beaker

Pozivamo vas na drugu u nizu radionica HandsOn serijala! Ove nedelje ćemo obraditi temu ” Vaš prvi pametni ugovor: Uvod u Blockchain koristeći PyTeal & Beaker”. Ukoliko vas je oduvek zanimala tema blockchain-a, ali niste znali odakle da krenete, ova radionica može biti dobar početni stepenik za sticanje osnovnih znanja koja vam pruža mogućnost za dalje samostalno napredovanje.

Radionica se održava u sredu 15.11.2023. kabinetu 212 u dva termina: od 17h i od 18h.

Radionica će obuhvatiti osnove PyTeal programskog jezika koji se koristi za definisanje pametnih ugovora na Algorand mreži, kao i Beaker-a, razvojnog okruženja koje omogućava komunikaciju sa takvom mrežom, olakšavajući testiranje i implementaciju PyTeal pametnih ugovora. Kroz praktične vežbe ćete se osposobiti da stvorite i testirate pametne ugovore, proširite svoje razumevanje Algorand ekosistema i steknete vredno iskustvo u razvoju na blockchain-u.

Predavač: Ilija Trifunović, student saradnik Katedre za elektronsko poslovanje. Ilija je student 4. godine informacionih sistema i tehnologija i bavi se izradom web-aplikacija u tehnologijama poput React, Next.js i Node.js. Alumni je član studentskih organizacija Fonis i Estiem u kojima je imao priliku i da bude koordinator IT tima i dodatno testira i prenese svoje znanje, ali i da napreduje.

Prijava za radionicu je na sledećem linku.

Check Also

Gostujuće predavanje: DevOps u praksi: CI/CD – Vasilija Rašić

U ponedeljak 13.05. u 10h u amfiteatru 1 održaće se gostujuće predavanje Vasilije Rašić na …