Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Katedra za elektronsko poslovanje

HandsOn – AWS

Pozivamo vas na radionicu AWS (Amazon Web Services) u okviru Elab Hands-On serijala! Radionica će se održati u sredu, 08.12.2021. u 17h, online na Elab Moodle platformi u okviru kursa HandsOn. 

Predavač: Bojana Preradović, saradnik katedre

AWS (Amazon Web Services) je jedan od vodećih provajdera usluga cloud računarstva. AWS pruža veliki broj servisa koji se mogu koristiti kao gradivni blokovi za pravljenje različitih aplikacija.

Na predstojećoj radionici ćete imati priliku da čujete više o osnovama AWS-a, kako se registrovati i koristiti AWS free tier, šta je to AWS konzola, koji su AWS slučajevi korišćenja, uporedićemo i ostale cloud provajdere sa AWS-om i na kraju ćemo sumirati najčešće korišćene AWS servise.

Ukoliko nemaš iskustva sa AWS-om, na pravom si mestu! Ova radionica je namenjena svim studentima koji se do sada nisu susreli sa Amazon veb servisima i koji žele da steknu osnovna znanja o ovoj temi. AWS radionica može ti poslužiti kao odlična polazna tačka za dalje usavršavanje u ovoj oblasti, ali takođe, ovo iskustvo ti može veoma značiti i u drugim poslovnim ulogama!

Check Also

Specijalni broj časopisa Facta Universitatis, Series Electronics and Energetics

Pozivamo Vas da prisustvujete promociji specijalnog broja časopisa Facta Universitatis, series Electronics and Energetics, na …