Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu

Katedra za elektronsko poslovanje

Metodologija i alati za kreiranje NFT kolekcija na Etherum Blockchain-u

 

Na ovom predavanju studenti će naučiti osnovni pregled metodologije kako se kreira i objavljuje tipična NFT kolekcija na Ethereum blok lancu. Metodologija će se sastojati od sledećih koraka/oblasti:

  1. Priprema strategije
  2. Izrada mape puta
  3. Postavljanje tima
  4. Stvaranje umetničkog dela
  5. Razvoj i primena pametnog ugovora i front end-a
  6. Definisanje marketinške strategije i njeno izvođenje
  7. Nana

Pored osnova svakog koraka, učenici će dobiti mnogo informacija o mogućim alatima koji se mogu koristiti u svakom koraku.

Cilj:

Nakon ove sesije, studenti će moći da postave i vode sopstvene NFT projekte.

Darko Pavić zvani profesor Džon Kiting

Darko Pavić je bio student u Paderbornu u Nemačkoj gde je studirao elektrotehniku i magistrirao.
Kao mladi inženjer, započeo je karijeru u Siemens Nikdorfu kao programer softvera.
Prešao je u Siemens (kasnije Diebold Nikdorf) od razvoja softvera do upravljanja projektima velikih međunarodnih projekata do usmjeravanja Jadranskog regiona u maloprodaji. Pre nego što je napustio Diebold Nikdorf da potpuno samostalno vodi svoj posao, bio je šef odeljenja za razvoj softvera sa više od 400 programera širom sveta.
Od 2003. vodi i sopstvenu kompaniju Fiscal Solutions.
Fiscal Solutions je kompanija za razvoj softvera, koja proizvodi softverska rešenja za velike međunarodne prodavce u više od 20 zemalja.
On i njegova kompanija su veoma aktivni u međunarodnim organizacijama kao što su OMG (vvv.omg.org) i ICC koje u velikoj meri utiču na međunarodni razvoj određenih tehničkih tema.

LinkedIn

Osim toga, snažno je aktivan u veb3 prostoru poznatom kao Profesor Keeting (Tvitter @profkeeting). Kao osnivač veb3 projekta „Škola majmuna“, imao je više od 1500 polaznika na svojim majstorskim kursevima. „Škola majmuna“ ima glavni cilj da edukuje pojedince i preduzeća o mogućnostima u veb3 prostoru. A postdiplomski program podržava njihov dalji razvoj u prostoru. Profesor Keeting je objavio 3 manje NFT kolekcije i jednu veću NFT kolekciju pod nazivom „Majstori blokčejna“. Kolekcija Masters of Blockchain je rasprodata za 27 minuta. Kao vlasnik nekoliko mutantnih majmuna iz svetski najpoznatije NFT kolekcije, ima pristup vodećim zajednicama veb3 prostora.

Ivana Ehrensvärd

Sa svojim iskustvom u humanističkim naukama, tačnije u arheologiji i religiji, kao iu kulturi i umetnosti, Ivana je ušla u svet NFT kao umetnički direktor obrazovnog projekta Ape School u ​​aprilu 2022.

Ivana je diplomirala arheologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala religiju na Bogoslovskom fakultetu u Kopenhagenu. Dugi niz godina radila je i kao kustos u Muzeju grada Beograda i kao upravnik zbirke privatnih kolekcionara. Organizovala je desetak umetničkih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Poslednjih nekoliko godina takođe slika i izlaže sebe.

 

LinkedIn  Twitter

Predavanje možete pratiti onlajn putem linka: https://tinyurl.com/blockchain-laboratory

Check Also

BMASmartC 2022 – Treća radionica na temu inovativnih poslovnih modela i aplikacija za pametne gradove

U okviru konferencije ICMarkTech’22 – The 2022 International Conference on Marketing and Technologies, održana je …